Nå har jeg spist kjøtt, kjøtt og atter kjøtt, noe nullkarbobrød og bittelitt salat på burgerne i nesten to uker. Det har blitt noe reker, en makrell og avokado.I helgen pøste jeg på med yogurt. Men magen er lei. Jeg er lei. Gubben og nabokatten er lei. Det er på tide å utvide kostholdet litt. Men… uten karbohydrater.
I forrige uke prøvde jeg å piffe opp kosten med krydder og utvidet reportoaret mitt til kyllingfajitas. Kylling, krydder, løk og paprika. Droppet ris og lefser. Dét burde jo ikke gå så gærent? Frustrasjonen var stor da jeg fikk negativ ketosetest morgenen etter. Etter å ha saumfart alt jeg hadde spist den aktuelle dagen etter synderen fant sambo ut at hver av krydderposene (vi brukte to) inneholdt tjue gram sukker alene! Det tok meg to dager å komme tilbake i ketose igjen og jeg la på meg 1,4 kg! Så ferdige kryddermikser må jeg lese nøyere på i fremtiden. (Ingen fare, jeg gikk ned igjen denne vekten på bare tre dager. –Med god margin! )
Men jeg er fortsatt matlei.
Det jeg har savnet mest er faktisk ris. Ikke at jeg pleier å spise ris så ofte, men jeg brenner etter en saftig porsjon biryani! Og biryani er jo risbasert. Så da har jeg surfet litt på nett og ser at mange anbefaler blomkål som riserstatning. Finknust blomkål. Det er jo så crazy at det faktisk kan funke! Blomkål inneholder bare 2,3 gram karbohydrater, selv når den er kokt. Så om resten av dagen er karbefri kan man jo unne seg skikkelig middag!
Jeg tester blomkål i en mer uskyldig rett i dag, men om suksessen slår til blir det biryani kanskje allerede i overimorgen! Wish me luck.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar