I fjor kjøpte jeg boka "Mat mot kreft" for 25 kroner på den lokale grønnsaksbutikken. Men jeg gadd ikke lese så mye. Hvor putter man inn blomkål og alle andre snåle grønnsaker i en hverdag dominert av fullkornsspaghetti, ris, focaccia, pitabrødgyros, pommes frites og hjemmelaga potetmos? Hjemme har vi tross alt vært flinke til å lage maten fra skrætsj med gode råvarer. Det får være måte på til flinkhet!
Men så fjerna jeg fullkornsspaghetti, ris, focaccia, pitabrødgyros, pommes frites og hjemmelaga potetmos fra kostholdet. Det har blitt veldig tomt der nå. Et kosthold uten disse tilbehørene ble fort begredelig kjedelig. Jeg begynte å søke etter erstatninger for ris tidligere denne uka og fant blomkål. Bomkål er typisk mat mot kreft. Blomkål er faktisk typisk mat mot alt som er gærent! Løk også. Og masse annen god og sunn mat.
Så her er enda en spiker i kista for karbohydratene... De har vært en distraksjon. Jeg har aldri hatt noe imot grønnsaker, men å skulle sette enda en gryte på komfyren mens jeg lager middag etter jobb? Det er en effektiv måte å tiltaksprise seg ut av markedet på. Selv hos oss der vi har lagt masse omtanke i maten vi spiser!
Det er en tanke. Som jeg skal tenke litt mer på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar